KWALITEIT

U mag van mij goede kwaliteit speltherapie en maatwerk in de behandeling verwachten. Ik richt me in de behandeling op het belang van de cliënt, u en/of uw kind. Door opleiding, bij- en nascholing, intervisie, supervisie, visitatie, vakliteratuur, congressen en webinars etc., blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied en voldoe ik aan de registratie eisen. Ik ben in het bezit van een VOG en werk volgens de richtlijnen van de beroepsorganisaties, beroepscode voor vaktherapeuten, de WGBO, AVG , WKKGZ en het verdrag voor de rechten van het kind.  De Algemene voorwaarden van de praktijk vindt u hieronder. Ik doe mijn best om uw privacy te waarborgen. Dit is in de privacyverklaring beschreven. Mocht u onverhoopt toch niet helemaal tevreden zijn of twijfels hebben over de behandeling, dan hoor ik dat natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van u zelf. Ik neem vragen of twijfels serieus, het bespreken hiervan kan de behandeling verbeteren. Als het niet helpt om uw vragen en twijfels met mij te bespreken, dan kunt u een beroep doen op een klachtenfunctionaris die u kan bijstaan. Dit is in de klachtenregeling opgenomen.


Registraties
Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten (NVVS)
Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) Register Vaktherapie nr. 108614
Coöperatie Kinder- en Jeugdtherapeuten (CKJT)
Registertherapeut RBCZ, Licentienr. 209074R
IMH-specialist, Dutch Association Infant Mental Health (DAIMH)
K.v.K. nr. 17281183
BTW-ID NL001887544B78



Tarieven en algemene voorwaarden
Het basistarief voor individuele speltherapie is € 90,- per sessie. Klik hier voor: De Algemene Voorwaarden van de praktijk en een overzicht van alle tarieven en vergoedingen.



Privacyverklaring
Ik doe mijn best om uw privacy te waarborgen. In de privacyverklaring is in dit beschreven.



Klachtenregeling
Mocht u onverhoopt niet helemaal tevreden zijn of twijfels hebben over de behandeling, dan hoor ik dat natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van u zelf. Ik neem vragen of twijfels serieus, het bespreken hiervan kan de behandeling verbeteren. Als het niet helpt om uw vragen en twijfels met mij te bespreken, dan kunt u een beroep doen op een klachtenfunctionaris die u kan bijstaan. Als een klacht gaat over geïndiceerde behandelingen in het kader van de Jeugdwet of de WLZ dan kunt u een beroep doen op de klachtenregeling van de FVB. Op de site van de FVB vindt u het regelement, de contactgegevens en de procedure. In andere situaties geldt de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg. Om te voldoen aan de Wkkgz ben ik aangesloten bij de klachtenfunctionaris en geschillencommissie van NIBIG. Een klacht indienen kan via de servicedesk van het NIBIG, mailto:klachten@nibig.nl.

Tevredenheidsonderzoek
De mening van iedereen die speltherapie heeft gehad is belangrijk. De beroepsvereniging (FVB) doet tevredenheidsonderzoek. Dat is nodig om kwaliteit te kunnen toetsen en te kunnen aantonen. Daarom vragen vaktherapeuten cliënten (of ouders/verzorgers) om na afloop van een therapie traject een korte vragenlijst in te vullen. Ben jij of je kind bij mij in speltherapie geweest, is de behandeling afgerond en heb je de enquête nog niet ingevuld? Klik dan hier: https://nl.surveymonkey.com/r/tevredenheidsonderzoek_VVT.



DE THERAPEUT

Even voorstellen
Ik zal me even voorstellen en wat vertellen over mijn opleiding en ervaring.
Mijn naam is Lenette Raaijmakers. Ik ben in 1964 geboren. Samen met mijn partner woon en werk ik in Aarle-Rixtel. Ik ben moeder van een zoon en dochter die inmiddels zijn opgegroeid tot zelfstandige volwassenen.
Het is ruim 35 jaar geleden dat ik tijdens een stage kennismaakte met speltherapie. Ik was verrast door wat ik zag gebeuren in het spel van kinderen. Sindsdien is mijn interesse alleen maar gegroeid. Ik ben nog steeds onder de indruk van de mogelijkheden die speltherapie kinderen biedt om zich -in soms moeilijke tijden- te uiten, te ontspannen en te ontwikkelen.
Voor mijn eigen praktijk was 2020 een jubileumjaar, 20 jaar geleden dat ik daarmee ben gestart. En in ben er nog steeds 'in mijn element'. In al die jaren heb ik veel mensen leren kennen, jong en oud, in verschillende situaties, in therapie, trainingen of projecten op het gebied van spel, speltherapie of creatief educatief werk. Ik heb vaak stukjes mee mogen lopen op een levenspad van een kind of gezin. Met elkaar hebben we hele intense en mooie momenten meegemaakt in de speltherapie.

Opleidingen
Na de middelbare school ging ik studeren aan de HBO-opleiding Kreatief Educatief Werk, Sociaal Kultureel en Inrichtingswerk (Mikojel Akademie Sittard, 1986). Daarna specialiseerde ik me in Post-HBO studies op het gebied van Speltherapie (SOAB, 1988, Hogeschool Utrecht, 1999). In 2008 ben ik cum laude  afgestudeerd aan de Master of Arts Therapies, specialization Play Therapy (Masteropleiding Vaktherapieen, specialisatie speltherapie) aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen.
In 2017 heb ik de tweejarige specialistische IMH (Infant Mental Health)-opleiding (gericht op kinderen van 0-5 jaar en hun ouders) bij RINO Vlaanderen in Leuven afgerond. 
Jaarlijks volg ik verschillende bijscholingen, trainingen en congressen (o.a. Cursus Non-verbale gezinsdiagnostiek (2003), Certificate Therapeutic Play Skills PTI-PTUK (2004), Workshops Theraplay (2004), Gaming in Therapy (2004, 2015), Sandplay (2012, 2014), Floorplay (2012, 2019), Cursus Griefelen (2016), EMDR (2016), Neurosequentieel model van therapie NMT (2017, 2019), Training Affectregulerende Vaktherapie (2019) en Train de Trainer IMH- en hulpverleningskennis delen (2022-2023)).

Werkervaring
Ik heb gewerkt met diverse doelgroepen, mensen van jong tot oud (waaronder Eemeroord in Baarn; Valkenhof in Valkenswaard en de Zorgboog in Laarbeek).  Daarnaast ben ik een kleine vijftien jaar als Speltherapeut verbonden geweest aan de groepspraktijk van het Eindhovens Psychologisch Instituut (EPI). Ik heb daar veel ervaring opgedaan met diagnostiek en behandeling van kinderen en gezinnen met uiteenlopende, vaak complexe problematiek en traumatische ervaringen. Ook heb ik zes jaar als ontwikkelaar en docent gewerkt voor de Fontys Hogeschool in Eindhoven en Tilburg. Daar heb ik gewerkt aan de opzet van de Master Pedagogiek afstudeerrichting Spel en Speltherapie. Ik verzorgde binnen deze opleiding verschillende modules en begeleidde studenten bij hun Leer Werk Project (vakontwikkeling en praktijkonderzoek). Samen met Cesartherapeut Babs Verwijmeren heb ik jarenlang met veel enthousiasme Skippy en Hoppr trajecten Spelen en Bewegen georganiseerd. Naast mijn werk in de praktijk verzorg ik graag workshops en lezingen, o.a. over het belang van spelen, speltherapie, over verbeeldingskracht en creativiteit, of over de eerste 1000 dagen in het leven van een kind. Sinds 2000 zet ik me binnen de Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten (NVVS) in voor vakontwikkeling en praktijkonderzoek op het gebied van speltherapie (o.a. artikelen in Vakblad Spelenderwijs en Tijdschrift voor Vaktherapie en ontwikkelwerk voor de interventiebeschrijving Affectregulerende Vaktherapie en voor de Herziening Generieke Module Vaktherapie AKWA-GGZ). Voor meer informatie over de mogelijkheden van speltherapie, over praktijkonderzoek en publicaties op het gebied van speltherapie of voor een persoonlijke kennismaking kun je contact opnemen via: info@speltherapie.nl.

Intercollegiale samenwerking
Ik werk als zelfstandig gevestigde
, maar graag in contact met vakgenoten, verwijzers e.a.  Info over samenwerkingspartners vind je hier.

Adresgegevens van de praktijk en info over contact, bereikbaarheid en routebeschrijving vind je hier.